domingo, 28 de febrero de 2010

Nova receita para as familias: ENTREGA 2



ENTREGA Nº2


TORTA DE PERA GRATINADA


INGREDIENTES (2 persoas)
3 PERAS BLANQUILLA
24 FRAMBUESAS
1 LÁMINA DE HOJALDRE
6 LONCHAS DE QUIEXO
3 CULLERADAS DE AZUCRE
AUGA
1 VAINA DE VAINILLA


PREPARACIÓN
Pela as peras e parteas pola metade.

Pon auga a ferver nunha cazuela, engade tres culleradas de azucre e incorpora as peras e a súa pel. Coceas a lume suave durante 10-15 minutos. Retira as peras, ponas a escoar enriba dun trapo e deixa reducir o caldo coas peles.

Estira o follado, curta un cadrado grande e parte en dous (quedarán dous rectángulos). Píncha co garfo os dous rectángulos para que ao fornear non suba o follado. Colocaos nunha bandexa para forno cuberta con papel de forno e agrega un chisquiño de azucre en cada follado. Hornea a 180º C. durante 15 minutos.

Unha vez que os follados estean feitos, coloca sobre cada un deles tres montoncitos con catro frambuesas en cada un deles. Cobre cada montonciño coa metade dunha pera e pon enriba de cada pera unha loncha de queixo.

Gratina no forno a 240º C, durante 2-3 minutos.Verte o xarope de pera a unha xerra de cristal, tritura coa batidora eléctrica e coa. Introduce o xarope nun bol, curta ao longo a vaíña de vainilla e incorpora ao xarope.

Retira os follados do forno, colocaos en cada prato, salsea co xarope e serve.

No hay comentarios:

Publicar un comentario